Yoga a New Direction


Yoga the Science of the Soul: Yoga a New Direction

Het boek “Yoga a New Direction” van Osho is deel 5 van de oorspronkelijke 12-delige serie Yoga the Science of the Soul. het is in 2015 opnieuw uitgegeven in een eigentijdse versie.
Yoga a New DirectionDe inhoud betreft de Yoga sutra’s van Patanjali, een befaamde klassieker.

Osho zegt: “Er zijn vijfduizend jaren verstreken maar Patanjali’s sutra’s zijn net zo fris als de bloemen van de rozen van vanochtend. Ze worden niet oud, ze kunnen niet oud worden. Niets is in staat geweest om zijn sutra’s te overtreffen.”

Stap voor stap legt Osho uit wat hij “de centrale teaching van Patanjali” noemt – een pad van acht stappen dat uiteindelijk tot transformatie leidt. Er zijn geen regels die gevolgd moeten worden: dit is geen nieuw geloofssysteem of een nieuwe religie.

Patanjali’s benadering is alomvattend, inclusief de oefeningen en ademhalingstechnieken die tegenwoordig een gevestigd onderdeel zijn van de hedendaagse wellness en holistische levenstechnieken, maar daarnaast ook de wetenschap van Yoga. Osho beschrijft de betekenis en de inhoud van ieder van Patanjali’s stappen  van zelf-ontdekking en laat zien hoe de hedendaagse mens zijn levensenergie kan doen ontwaken.

“Yoga betekent ontmoeting, yoga betekent huwelijk, yoga betekent eenheid. Yoga betekent: hoe weer verenigd te worden – hoe de scheidslijnen op te heffen, hoe alle begrenzingen te laten verdwijnen, hoe tot het punt te komen waar degene die weet en dat wat er te weten valt, een geworden zijn.” Osho

“Verwarring is een goed teken” zegt Osho in antwoord op een van de vragen “dat betekent dat je op de juiste weg bent – maar ga nu door. Maak je geen zorgen. Als er geen verwarring is, is er ook geen ontwarring mogelijk. Als je de verwarring niet kunt zien , is er geen mogelijkheid voor helderheid. Kijk gewoon naar wie zegt dat je verward bent. Een verwarde mind kan niet eens zeggen: “Ik ben verward.” Je moet een bescheiden waarnemer aan de zijlijn worden. Je ziet dan de verwarring rondom je als rook.”

Het boek Yoga a New Direction zal beschikbaar komen via internet.

Over Osho

Osho bied inspiratie en praktische methodes aan zoekenden over de hele wereld. Gedurende meer dan 3 decennia heeft hij over ieder aspect van de menselijke situatie gesproken, waarbij hij individuele mensen support gaf op hun eigen pad van groei en vervulling. Met humor en meegevoel opent Osho door middel van zijn inzichten nieuwe deuren van wijsheid . Terwijl hij de uiterlijke en de innerlijke dimensies van het leven viert, is Osho’s benadering van de zoektocht verfrissend gezond en holistisch.